free hit counter
ταξίδια με αυτοκίνητο με τα παιδιά που θα κάνουν το ταξίδι απόλαυση

11 συμβουλές για ταξίδια με αυτοκίνητο με τα παιδιά που θα κάνουν το ταξίδι απόλαυση

Ψάχνετε για συμβουλές από ειδικούς για ταξίδια με αυτοκίνητο με παιδιά; Καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες ταξιδεύουν με αυτοκίνητο αυτό το καλοκαίρι, τα ταξίδια με αυτοκίνητο τείνουν να γίνουν η πρώτη επιλογή διακοπών.

Ένα οδικό ταξίδι μεγάλων αποστάσεων με αυτοκίνητο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ταξιδέψετε μαζί ως οικογένεια. Και υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν για αυτές τις διασκεδαστικές οικογενειακές περιπέτειες.

Σίγουρα, υπάρχει πολύς χρόνος στριμωγμένος σε ένα αυτοκίνητο. Αλλά τα απροσδόκητα αξιοθέατα και το ίδιο το ταξίδι μπορεί να είναι όλα μέρος της διασκέδασης. Απαιτείται, ωστόσο, κάποιος προσεκτικός σχεδιασμός.

Έχοντας κάνει πολλά οδικά ταξίδια με τα παιδιά μας, συμπεριλαμβανομένου ενός ταξιδιού δύο εβδομάδων το περασμένο καλοκαίρι, έχω μάθει πολλά hacks και συμβουλές για οδικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με αυτοκίνητο από την εμπειρία μου.

Ενώ όλοι ονειρευόμαστε το τέλειο οδικό ταξίδι, μερικές φορές αυτό που είναι τέλειο είναι απλώς η εμπειρία του να είμαστε μαζί. Αλλά οι δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές των ειδικών για οδικά ταξίδια με παιδιά θα βοηθήσουν την οικογένειά σας να απολαύσει το ταξίδι όταν βγείτε στον ανοιχτό δρόμο.

ταξίδια με αυτοκίνητο με τα παιδιά που θα κάνουν το ταξίδι απόλαυση
credit: lars plouggman on flickr

Πιστέψτε με, θα είστε ευτυχείς που γνωρίζετε μερικά από αυτά τα κόλπα για μια πολύ πιο ομαλή διαδρομή, είτε επιλέξετε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στην αθήνα είτε το δικό σας αυτοκίνητο.

11 κορυφαίες συμβουλές για ταξίδια με αυτοκίνητο που θα χαρείτε να γνωρίζετε!

Εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες δοκιμασμένες και αληθινές κορυφαίες συμβουλές μου για ταξίδια με τα παιδιά στο αυτοκίνητο!

 

1. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φύγετε πολύ νωρίς

Κανείς δεν θέλει να ξυπνάει τα ξημερώματα, και ειδικά τα παιδιά. Αλλά το να φύγετε πολύ νωρίς το πρωί (όπως στις 5 π.μ.) είναι μια πολύ καλή ιδέα και έχει πολλά οφέλη.

Αρχικά, μέχρι να έρθει το πρωί για τα καλά, θα έχετε διανύσει μεγάλο μέρος του ταξιδιού και θα είστε πιο κοντά στον τελικό σας προορισμό. Τα νυσταγμένα παιδιά επίσης, θα κοιμηθούν λίγο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το να ξεκινήσετε νωρίς θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλά σημεία με κίνηση στο δρόμο.

 

 

2. Να έχετε οπτικοακουστική ψυχαγωγία

Ένας τρόπος για να θεραπεύσετε την μελαγχολία του “φτάσαμε ακόμα;” είναι να έχετε επιλογές και περισπασμούς. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους με δραστηριότητες οδικού ταξιδιού για παιδιά.

Αλλά έχουμε διαπιστώσει ότι η οπτικοακουστική ψυχαγωγία είναι ο καλύτερος τρόπος. Έχοντας ένα DVD player στο προσκέφαλο του αυτοκινήτου (συνιστώ το διπλό, ώστε να υπάρχει οθόνη και στα δύο προσκέφαλα) μπορείτε να βάλετε ταινίες για να δουν τα παιδιά σας.

Οι ταινίες είναι συχνά διάρκειας δύο ωρών. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περνούν τα παιδιά την ώρα τους αντί να βαριούνται.

Στην οικογένειά μας, τα δύο παιδιά μας διαλέγουν ταινίες εναλάξ, για να μην έρχονται σε διαφωνία.

 

Έχετε εφεδρική ψυχαγωγία για το οικογενειακό σας ταξίδι.

Αν και τα DVD players είναι σπουδαίο να τα έχετε μαζί σας, θα πρέπει επίσης να έχετε ένα εφεδρικό, για όταν βαρεθούν τις ταινίες κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ή όταν το DVD player σας χαλάσει μόλις μια ώρα μετά το ταξίδι (μπορεί να συμβεί!) Και γι’ αυτό σας προτείνω τα ακουστικά βιβλία (audio books).

Η ακρόαση ενός ακουστικού βιβλίου σε μια εφαρμογή μειώνει το χρόνο στην οθόνη, μπορεί να ανακουφίσει τυχόν ναυτία στο αυτοκίνητο που μπορεί να προκληθεί από την παρακολούθηση ταινιών και θα διασκεδάσει επίσης τα παιδιά για να περάσει η ώρα. Τα ακουστικά βιβλία είναι η αγαπημένη μου συμβουλή για ταξίδια με παιδιά.

3. Πάρτε μαζί σας εφεδρικούς τρόπους ψυχαγωγίας

Τα παιδιά, ειδικά τα νήπια, έχουν μικρή διάρκεια προσοχής. Γι’ αυτό, σας συμβουλεύω να έχετε εφεδρικούς τρόπους ψυχαγωγίας, ειδικά αν πρόκειται να κάνετε ένα μακρύ οδικό ταξίδι.

Αν τα παιδιά σας μπορούν να κάνουν δραστηριότητες ενώ βρίσκονται στο αυτοκίνητο χωρίς να νοιώθουν ναυτία, μπορείτε να έχετε μαζί σας δραστηριότητες για το ταξίδι.

Μπορείτε να βρείτε βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά για ταξίδι.

4. Προγραμματίστε για τα γεύματα και τα σνακ του ταξιδιού στο δρόμο

Θα πρέπει οπωσδήποτε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων τα γεύματα και τα σνακ του ταξιδιού στο δρόμο. Αν και σταματάμε σε βενζινάδικα και επιτρέπουμε στα παιδιά μας να διαλέξουν ένα “πρόχειρο σνακ”, όμως καλό θα είναι να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι ώστε να μην χρειάζεται να βασιζόμαστε σε fast food και βενζινάδικα.

Έχοντας ένα ψυγειάκι ή ένα ατομικό κουτί φαγητού για τα παιδιά με γεύματα και σνακ προετοιμασμένα εκ των προτέρων, εξασφαλίζετε πιο θρεπτικές επιλογές. Και, δεν χρειάζεται να περιμένετε το επόμενο “pit stop” που μπορεί να απέχει 40 χιλιόμετρα.

Θα πρέπει επίσης να προγραμματίσετε να έχετε μαζί σας μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης, πιάτα, χαρτοπετσέτες και φυσικά μια σακούλα σκουπιδιών. Συνιστώ επίσης μαντηλάκια χεριών για τον καθαρισμό των χεριών. Επίσης, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας αρκετό νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι!

προγραμματίστε διαλείμματα (συμπεριλαμβανομένου του διαλείμματος διασκέδασης)
photo by neal e. johnson on unsplash

5. Προγραμματίστε διαλείμματα (συμπεριλαμβανομένου του διαλείμματος διασκέδασης)

Είναι καλή ιδέα να προγραμματίσετε εκ των προτέρων να κάνετε ένα διάλειμμα στο δρομολόγιό σας. Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να κάνουν ένα διάλειμμα κάθε δύο ώρες για να αλλάξουν οδηγό, να ξεκουραστούν και να πιούν έναν καφέ. Η οδήγηση μεγάλων αποστάσεων μπορεί να είναι κουραστική.

Σίγουρα θα χρειαστεί να κάνετε διαλείμματα για τουαλέτα και να τεντώσετε τα πόδια σας. Ή διαλείμματα για καφέ για την οικογένειά μας.

Και, στα παιδιά αρέσει να ξέρουν πότε θα γίνουν αυτά τα διαλείμματα. Επομένως, είναι καλή ιδέα να προγραμματίζετε τακτικά διαλείμματα εκ των προτέρων.

Τους δίνουμε γενικές ώρες για το πότε μπορούν να περιμένουν ένα διάλειμμα. Αλλά το να σταματάμε μόνο για την τουαλέτα και τη βενζίνη, δεν είναι και τόσο συναρπαστικό και θα φέρει γρήγορα τα παράπονα “φτάσαμε ακόμα;”.

Αν γνωρίζετε διασκεδαστικά, ασυνήθιστα ή ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να σταματήσετε και να δείτε κατά τη διαδρομή, προσπαθήστε να προσθέσετε ένα ή δύο από αυτά για να προσθέσετε λίγη διασκέδαση και να τους κεντρίσετε το ενδιαφέρον μαθαίνοντας τους νέα μέρη.

 

6. Έχετε εκπλήξεις στη φαρέτρα σας

Όταν ήμουν μικρός, οι γονείς μου είχαν για κάθε ταξίδι με το αυτοκίνητο μια τσάντα-έκπληξη για εμάς κάθε φορά που περνούσαμε σε έναν νέο νομό. Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό κάθε φορά που περνάτε από κάποιο σημείο ή αφού συμπληρώσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων.

Κάποιες εκπλήξεις θα μπορούσαν να είναι ένα νέο βιβλίο δραστηριοτήτων, μια σακούλα με λιχουδιές, μια νέα ταινία DVD που δεν έχουν δει τα παιδιά, ένα νέο παιχνίδι κ.λπ.

Κάτι νέο και διαφορετικό που αποκαλύπτετε στο ταξίδι θα βοηθήσει τα παιδιά να κρατήσουν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αυτή είναι άλλη μία από τις συμβουλές μου για “κρυμμένα διαμάντια” για ταξίδια με παιδιά.

 

7. Ζητήστε από τα παιδιά να φτιάξουν τα δικά τους πράγματα

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους διατηρούμε την ψυχική μας υγεία είναι η δημιουργία μιας διαδικασία “αυτονόμησης” για τα παιδιά. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, δίνοντας στους μικρούς σας ταξιδιώτες το δικό τους σακίδιο πλάτης / παιδική τσάντα ταξιδιού με το δικό τους πακέτο δραστηριοτήτων, τετράδιο ζωγραφικής / μολύβια, πρόχειρο τετράδιο, ακουστικά, βιβλία, ακουστικά, μπουκάλια νερού και σακούλα με σνακ.

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μπορούν να είναι εντελώς ανεξάρτητα κατά τη διάρκεια του οδικού ταξιδιού. Είναι σαν μια χειραποσκευή για τα παιδιά, αλλά για το αυτοκίνητο!

Ανάλογα με την ηλικία τους, τα παιδιά μπορούν να συνεισφέρουν στην προετοιμασία του ταξιδιού. Θα μπορούσατε να τους δώσετε τσάντες για να βάλουν μέσα τα παιχνίδια που θα πάρουν μαζί, εξηγώντας τους ότι πρέπει να διαλέξουν με σύνεση, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς πολλών πραγμάτων.

8. Προγραμματίστε τον ύπνο

Τα παιδιά αναπόφευκτα θα κοιμηθούν στο οδικό ταξίδι, ειδικά αν βρίσκονται στο αυτοκίνητο για πολλή ώρα. Ο προγραμματισμός για την ώρα του ύπνου τους θα βοηθήσει να κυλήσει πιο ομαλά.

Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα μαξιλάρι λαιμού για να τα βοηθήσει να ξεκουράσουν το κεφάλι τους ή να φέρετε το μαξιλάρι τους από το σπίτι. Αλλά μπορεί να είναι ογκώδη και να ενοχλούν. Είναι σημαντικό όμως να παραμένουν όρθια και να κάθονται με ασφάλεια με τη ζώνη ασφαλείας τους στο παιδικό κάθισμα τους. Αν έχετε επιλέξει την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα, φροντίστε να επιλέξετε κάποια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων που παρέχει εγκεκριμένα παιδικά καθίσματα που εξασφαλίζουν ένα άνετο ταξίδι για τα παιδιά σας.

Συνιστώ επίσης μια κουβέρτα και το αγαπημένο τους, ώστε να μπορούν να βολευτούν και να νιώσουν άνετα.

9. Έχετε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας προσβάσιμα

Φέτος, και όχι μόνο, να έχετε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας προσβάσιμα στην κονσόλα του αυτοκινήτου σε μια τσάντα μόνο για αυτά.

Η τσάντα θα πρέπει να περιλαμβάνει μάσκες προσώπου για όλα τα μέλη της οικογένειας, γάντια μιας χρήσης, απολυμαντικό χεριών, απολυμαντικά μαντηλάκια και μια σακούλα για τα σκουπίδια.

Τα ταξίδια σε αυτή την εποχή προσθέτουν μια νέα πολυπλοκότητα, αλλά έχοντας έτοιμα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σας θα σας βοηθήσουν να βεβαιωθείτε ότι έχετε ό,τι χρειάζεστε για να απολυμάνετε και να πλύνετε τις επιφάνειες και τα χέρια σας ανάλογα με τις ανάγκες.

 

 

10. Προετοιμαστείτε για το απρόσμενο

Μια λέξη: Ναυτία. Δεν μπορώ να σας πω πόσες φορές με έχει αιφνιδιάσει αυτό. Έτσι, πλέον σχεδιάζουμε για το απροσδόκητο και ταξιδεύουμε με μια χούφτα πλαστικές σακούλες  σε περίπτωση που κάποιο από τα παιδιά μας πάθει ναυτία στο αυτοκίνητο.

Ταξιδεύουμε επίσης με μια αλλαξιά ρούχα πάντα διαθέσιμη, μωρομάντηλα, μια σακούλα σκουπιδιών και χαρτομάντηλα. Έχουμε επίσης μαζί μας ένα κουτί πρώτων βοηθειών, για κάθε ενδεχόμενο.

Θα πρέπει επίσης να έχετε μαζί σας βασικά είδη για το ταξίδι με το αυτοκίνητό σας σε περίπτωση λάστιχου ή οποιουδήποτε άλλου προβλήματος με το αυτοκίνητο. Στην πραγματικότητα, καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας, ότι ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας και ότι έχετε εφεδρικό ελαστικό για παν ενδεχόμενο. Να είστε προετοιμασμένοι για το απροσδόκητο.

Είναι σημαντικό να κάνετε έναν έλεγχο ασφάλειας του αυτοκινήτου λίγες ημέρες πριν. Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση και ότι έχετε τα απαραίτητα για το οδικό ταξίδι, μια ρεζέρβα και τους αριθμούς τηλεφώνων για την ασφάλεια σας ή την Οδική Βοήθεια – είναι πολύ σημαντικό πριν βγείτε στον ανοιχτό δρόμο. Ένας μετρητής πίεσης ελαστικών είναι ένα εξαιρετικό δώρο για το ταξίδι!

 

11. Ετοιμάστε μια τσάντα “μιας νύχτας”

Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου συμβουλές για ταξίδια με το αυτοκίνητο! Εάν σκοπεύετε να αλλάζετε συχνά ξενοδοχεία ή τοποθεσίες κατά τη διάρκεια του οδικού σας ταξιδιού, σας συνιστώ να σχεδιάσετε μια τσάντα “μιας νύχτας” μαζί με τα άλλα αντικείμενα στη λίστα του οδικού σας ταξιδιού.

Πακετάρετε μεμονωμένα ρούχα σε σακούλες κατάψυξης με φερμουάρ (λατρεύω τις σακούλες ΙΚΕΑ επειδή είναι πολύ μεγάλες) μέσα στη βαλίτσα σας, και συμπεριλάβετε μια ολόκληρη αλλαξιά σε μια τσάντα. Τοποθετήστε τα στην κορυφή, ώστε να μπορείτε εύκολα να ανοίξετε τη βαλίτσα σας και να τα αρπάξετε.

Με αυτόν τον τρόπο, αντί να κουβαλάτε ολόκληρη τη βαλίτσα σας κάθε βράδυ και να την ψάχνετε, αρκεί να αρπάξετε το πακέτο με τα ρούχα σας, τα είδη υγιεινής και τις πιτζάμες σας, ελαχιστοποιώντας το πόσα πρέπει να φέρνετε στο κατάλυμά σας κάθε βράδυ!

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα ταξίδια με τα παιδιά

Πώς μπορείτε να κάνετε ένα οδικό ταξίδι πιο εύκολο για τα παιδιά;

Τα μακρινά οδικά ταξίδια μπορεί να είναι δύσκολα για τα παιδιά, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι αν κάνετε μερικά πράγματα σωστά! Παρακάτω θα βρείτε μια σύνοψη των καλύτερων συμβουλών μου για ταξίδια με αυτοκίνητο για να κάνετε το ταξίδι πιο εύκολο.

Να έχετε μαζί σας πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Αυτά μπορεί να είναι βιβλία ή επιτραπέζια παιχνίδια – κυριολεκτικά οτιδήποτε μπορεί να τα απασχολήσει.

Ετοιμάστε αρκετά σνακ πριν ξεκινήσετε το ταξίδι με το αυτοκίνητο.

Κάντε διαλείμματα

Εκπαιδεύστε τα παιδιά αναθέτοντας τους ευθύνες αυτοεξυπηρέτησης

Προγραμματίστε τα απρόοπτα

 

Τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά σε ένα οδικό ταξίδι με αυτοκίνητο;

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορούν να παίξουν τα παιδιά σε ένα οδικό ταξίδι για να απασχοληθούν. Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις δραστηριότητες για τα παιδιά σε ταξίδι με αυτοκίνητο.

Διαβάστε βιβλία

Ακούστε audio books

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια

Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε βιβλία δραστηριοτήτων για το οδικό ταξίδι που είναι γεμάτο με καταπληκτικές ιδέες για το πώς να κάνετε ένα καταπληκτικό οδικό ταξίδι με τα παιδιά σας!

 

Τα ταξίδια με αυτοκίνητο είναι καλά για τα παιδιά;

Η απλή απάντηση είναι ναι! Τα ταξίδια με αυτοκίνητο είναι καλά για τα παιδιά.

Τα οδικά ταξίδια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο και να εκτιμήσουν όλη την ομορφιά που τα περιβάλλει πέρα από τα γνωστά τους μέρη στα οποία συνήθως παίζουν.

Εκτός από αυτό, τα ταξίδια με αυτοκίνητο είναι ένας ωραίος τρόπος για να συνδεθεί η οικογένεια καθώς παίζετε διάφορα παιχνίδια και λέτε αστεία.

Τα παιδιά θα μεταφέρουν επίσης πολλές αναμνήσεις από τα αστεία πράγματα που συνέβησαν στο αυτοκίνητο μέχρι τα όμορφα αξιοθέατα που είδαν κατά μήκος του δρόμου.

 

Τελική σκέψη σχετικά με τις συμβουλές για ταξίδια με τα παιδιά

Τα οδικά ταξίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ταξιδέψετε μαζί ως οικογένεια και μπορούν να σας προσφέρουν μοναδικές αναμνήσεις. Μπορεί να είναι αποθαρρυντικά κατά καιρούς, αλλά με τον σωστό προγραμματισμό, τις περισσότερες φορές είναι πολύ διασκεδαστικά.

Όταν πρόκειται για οδικές εκδρομές με παιδιά, το ταξίδι είναι μέρος της διασκέδασης. Με τις δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές μου για οδικό ταξίδι με παιδιά, μπορείτε να έχετε μια υπέροχη οικογενειακή εμπειρία.

Mymommy
Mymommy

Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια, συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *