free hit counter
Αυτισμός και Οικογενειακό Εισόδημα: Η Ιστορία της μαμάς Μέλανι

Αυτισμός και Οικογενειακό Εισόδημα: Η Ιστορία της μαμάς Μέλανι

Το να είσαι εργαζόμενη μητέρα, ειδικά ανύπαντρη εργαζόμενη μητέρα, μπορεί να είναι  εξαιρετικά δύσκολο για τον καθένα. Το να είσαι εργαζόμενη μητέρα και να έχεις ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού έχει αποδειχθεί ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής μου. Αυτή είναι  λοιπόν η ιστορία μου.

Έχω ένα απίστευτο γιο, ο οποίος είναι 6 ετών, και το όνομά του είναι Sidney. Είχε διαγνωστεί μετη διαταραχή του αυτισμού (ASD) στην ηλικία των 2. Για την επόμενη χρονιά, κατάφερα να συνεχίσω να εργάζομαι με πλήρη απασχόληση, ενώ οι πέρναγα ταυτοχρονα  τέσσερις νύχτες την εβδομάδα στις εντατικές θεραπευτικές συνεδρίες του Sidney . Είχε λογοθεραπεία, κοινωνικές δραστηριότητες, αναπτυξιακές και ABA θεραπεία. Ήταν εξαντλητικό να τον βλέπεις να αγωνίζεται. Ήταν επίσης εξαιρετικά ενθαρυντικά τα αποτελέσματα. Ξεπέρασε πολλές αναπτυξιακές προκλήσεις. Αλλά εξακολουθούσαμε να είχαμε ένα μακρύ δρόμο μπροστά μας.

Στην ηλικία των 3, ο Sidney άρχισε να παρακολουθεί το πρόγραμμα Προσχολικής Ηλικίας στην περιοχή του σχολείου μας. Αυτό απαιτούσε  μετά το σχολείο να βρω κάποια να τον φροντίζει για μερικές ώρες. Αλλά, φυσικά, από κάποιον που θα μπορούσε να διαχειριστεί τις ειδικές ανάγκες του.

Περάσαμε τέσσερις τάξεις σχολείου και έξι τάξεις στο σπίτι και ιδιωτικά κέντρα ημερήσιας φροντίδας. Απλά δεν ήταν εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες του … ή απλά δεν του έδωσαν μια ευκαιρία.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο Sidney είχε δυσκολία με οποιεσδήποτε αλλαγές στη ρουτίνα του. Αλλά η συνεχής αλλαγή σχολείων και ατόμων που τον φρόντιζαν ράγισε την καρδιά μου.

Ήθελα απλά κάποιον να του δώσει μια ευκαιρία. Περιττό να πούμε ότι αυτό όλο γινόταν εντός του ωραρίου της δουλέιας μου. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να παραιτηθώ από την εργασία μου και να τον διαχειρίζομαι εγώ αποκλειστικά  όταν πάθαινε κρίσεις και κατέρρεε. Δυστυχώς, οι εργοδότες δεν είναι καθόλου επιεικής ακόμα και όταν πρόκειται για αυτές τις συνθήκες.

Ο νέος εργοδότης μου, ένας μεγάλος πάροχο υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή Σεντ Λούις, μου επέτρεψε να είμαι σε  ημερήσια άδεια άνευ αποδοχών μόνο όταν ο Sidney είχε μια συνολική κατάρρευση.

Όμως, όπως κάθε γονιός ενός παιδιού με αυτισμό ξέρει, όταν το παιδί μου είναι άρρωστο ή χρειάζεται ειδική φροντίδα, δεν θα μπορούσα να τον αφήσω στον καθένα να αναλάβει τη φροντίδα των αναγκών του. Ουσιαστικά, έχασα τη δουλειά μου ξανά όταν έπρεπε να περάσουν δύο μέρες μακριά από την εργασία μου  για να φροντίσω  το γιο μου όταν ανέπτυξε μια ιογενής ασθένεια που τον εμπόδισε από το να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό. Αυτό με έδωσε τέσσερις αδικαιολόγητες απουσίες σε ένα χρόνο και έγινε λόγους καταγγελίας μου. Ήμουν φοβερά αποπογοητευμένη και στεναχωρημένη.

Είχα μια πολύ καλή δουλειά. Είχα θαυμάσια οφέλη που μου επέτρεπαν να έχεο ο Sidney μια πολύ καλή φροντίδα και περίθαλψη.Δούλευα επιπλέον για να αναπληρώσω το χρόνο που χρειαστηκε να λείψω για να φροντίσω τον Sidney. Αυτή η επιπλέον εργασία απλά δεν αναγνωρίστηκε όταν προσπάθησα να κρατήσω τη θέση εργασίας μου.

Προχωρώντας προς τα εμπρός

Προσπαθώ να φτάσω εκεί που ήμουν στον τομέα της καριέρας μου στην δουλεία μου. Αυτό ήταν πριν από ένα χρόνο. Είχα μια δουλειά που δούλευα ως αναπληρώτρια. Αμοιβόμουν με λιγότερά από το μισά από αυτά που που έπαιρνα στην προηγούμενη δουλειά μου. Και ήταν εξίσου σκληρος εργοδότης στο θέμα απουσίας μου για ότι αφορούσε την φροντίδα του γιού μου.

Έχω κάνει αίτηση για εκατοντάδες θέσεις, και έδωσα τρεις συνεντεύξεις. Έχω περισσότερα προσόντα από αυτά που απαιτούνταν για πολλές από αυτές τις θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ακόμα δεν μπορώ να βρω κάτι αξιόλογο. Υπάρχει πάντα η αναπόφευκτη ερώτηση που καταστρέφει όποια μου προσπάθεια:

“Τι συνέβη με την τελευταία σας δουλειά ; “

Έχω ζήτησει συμβουλές από τους γνωστούς και φίλους μου που εργάζονται στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, για να βρω ένα τρόπο να το διαχειριστώ. Η αλήθεια είναι πως, δεν υπάρχει καλή απάντηση. Πρέπει απλά να δοθεί μια ευκαιρία από κάποιον εργοδότη με ζεστή και καλή καρδιά. Ο γιος μου και εγώ χρειαζόμαστε την αφάλιση για την περίθαλψη αλλά και τα χρήματα, για μπορέσω να τον φροντίζω όπως του αξίζει. Δεν θα τα παρατήσω. Δεν μπορώ να τα παρατήσω. Θα κάνω ότι χρειάζεται για την φροντίδα του παιδιού μου.

Mymommy
Mymommy

Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια, συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *