Μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Πως θα πείσουμε τα μικρά μας να το δοκιμάσουν;
Φτιάχνοντας μια νόστιμη συνταγή για μπακαλιαρομπουκίτσες – δοκιμάστε το και θα δείτε πως θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι !
Υλικά
Για τις μπουκίτσες μπακαλιάρου
- Μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
- 1-2 κούπες αλεύρι
- 1 αυγό
- 2 κ. σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. γάλα
- πιπέρι
- Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την πράσινη σκορδαλιά
- 6-7 μέτριες πατάτες
- 6-8 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού Εξαιρετικά Παρθένου ελαιόλαδου
- 1/2 ματσάκι μαϊντανού
- 4-5 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτελέση
Για τις μπουκίτσες μπακαλιάρου
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκίτσες και τις στύβουμε καλά σε περίπτωση που τον ξαρμυρίσαμε μόνοι μας.
Χτυπάμε καλά το αυγό με το γάλα και το πιπέρι.
Στο αλεύρι ανακατεύουμε το θυμάρι.
Παίρνουμε τις μπουκίτσες μπακαλιάρου τις περνάμε στο αυγό με το γάλα, μετά στο αλεύρι με το θυμάρι και τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν .
Για την πράσινη σκορδαλιά
Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα μαζί με τη φλούδα, όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε ενώ έχουν σχεδόν κρυώσει (όχι τελείως) και τις πατάμε να τις κάνουμε πουρέ.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα σκόρδα (καλό θα ήταν αφαιρέσουμε προηγουμένως το πράσινο φύτρο τους που πειράζει το στομάχι ) μαζί με τα φύλλα του μαϊντανού και 4-5 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τα κάνουμε πολτό.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες και τον πολτό που μόλις φτιάξαμε στο μπλέντερ προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο εναλλάξ με το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι ν’ αποκτήσει την υφή που θέλουμε, αλλά όχι πολλή ώρα προσοχή.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι ή λεμόνι.
Καλή μας όρεξη !