Είστε από αυτούς που μόνο με το άκουσμα της μαγειρίτσας τρελένεστε στην ιδέα του να φάτε εντόσθια….σας δίνουμε λύση με μια εκδοχή vegan μαγειρίτσας. Είναι πραγματικά υπέροχη και ιδανική συνταγή για τα παιδιά που δεν τους αρέσει το κρέας.
Υλικά
- 1 κιλά μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε κομμάτια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4-5 κ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζανι ρύζι καρολίνα
- 6 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 ζωμό λαχανικών
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 ασπράδι αυγού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σoτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο αφού τα έχουμε πλύνει και σκουπίσει καλά αρχικά , στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια,τον άνηθο,τον μαϊντανό, το καρότο,το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά,ρίχνουμε τον ζωμό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει καλά , ρίχνουμε το ρύζι, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά όπου σιγοβράζει για 20 περίπου λεπτά .
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ταχίνι και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές απο το ζουμί της σούπας. Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας καλά και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Το βήμα 3 μπορείτε να μην το κάνετε καθόλου εαν δεν σας αρέσει το αυγό .
Καλή Επιτυχία και καλή σας όρεξη !