Γράφει η Έλενα Ρωμαίου
Μια σπιτική συνταγή για τους αγαπημένους μας λουκουμάδες με μέλι και κανέλα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους . Γίνεται εύκολα και γρήγορα !
ΥΛΙΚΑ
- ¼ κιλό αλεύρι φαρίνα κόκκινη
- 4 γρ. Μαγιά
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Μέλι
- Κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και έχει ήδη διαλυμένη μέσα του τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
- Σκεπάζουμε το χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 περίπου λεπτά.
- Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό να ζεσταθεί καλά.
- Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε μίγμα και το ρίχνουμε στο Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, βουτάμε το κουτάλι στο νερό.
- Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
- Πριν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.