free hit counter
Μπακαλιάρος τηγανητός σε κουρκούτι μπύρας

Μπακαλιάρος τηγανητός σε κουρκούτι μπύρας

Μπακαλιάρος τηγανητός περασμένος σε κουρκούτι μπύρας συνοδευόμενος από μεσογειακές πατάτες φούρνου.

Συστατικά

  • 500 ml. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. αλεύρι γ.o.x.
  • 330 ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή
  • 2 καλές πρέζες ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα, το νερό, τη μπύρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν.
  • Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να δουλέψει η μαγιά.
  • Στο ίδιο μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
  • Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να αναπτυχθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
  • Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με 1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και θα ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.
  • Μόλις φτιάξουμε το κουρκούτι μας, είμαστε έτοιμοι για να τηγανίσουμε το μπακαλιάρο μας
Mymommy
Mymommy

Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια, συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *