Μπακαλιάρος τηγανητός περασμένος σε κουρκούτι μπύρας συνοδευόμενος από μεσογειακές πατάτες φούρνου.
Συστατικά
- 500 ml. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. αλεύρι γ.o.x.
- 330 ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή
- 2 καλές πρέζες ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα, το νερό, τη μπύρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να δουλέψει η μαγιά.
- Στο ίδιο μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
- Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να αναπτυχθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
- Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με 1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και θα ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.
- Μόλις φτιάξουμε το κουρκούτι μας, είμαστε έτοιμοι για να τηγανίσουμε το μπακαλιάρο μας